Strålande kvinna | Yoga | InShape Travel

Under veckan kommer vi ha yoga varje dag. Yogan är relativt lugn och introspektiv där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens signaler. Kursen leds av Ellen Engvall som har gedigen utbildning och erfarenhet av yoga anpassad för kvinnor. Veckan innehåller även fina utflykter till berg och hav så du får uppleva regionens bästa sidor.

MediYoga för hormonbalans är härlig livsbejakande yoga för vitalitet och kraft livet igenom. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Hormonerna spelar oss spratt i livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid, eller klimakteriebesvär. Yogan är perfekt även vid ex minskad sexlust, sköldkörtel-obalanser, utmattade binjurar eller andra hormonella obalanser. Under veckan kommer vi också tona in i hjärtats längtan och uttryck med sköna mediyogapass som öppnar upp för närmare kontakt med oss själva.

Preliminärt dagsprogram:

07.00-08.30 Yoga
09.00-10.00 Frukost
12.30-14.00 Lunch
17.00-18.00/18.30 Yoga
19.00 Middag

De dagar vi åker iväg på utflykter så har vi en timmes yoga på eftermiddagen, övriga dagar har vi 1.5 timmar även på eftermiddagen. Ingen yoga på ankomst- och avresedag.

Om Ellen Engvall

Kvinnans välbefinnande ligger i fokus hos Ellen Engvall – leg sjuksköterska, barnmorska, lärare och terapeut i Mediyoga och gravidyoga, utbildad på Mediyogainstitutet. Även utbildad hormonyoga lärare för Dinah Rodrigues. GI-coach och reflexolog, lång klinisk erfarenhet av arbete med kvinnor.

Ellen är idag utbildare i Stockholm på MediYogainstruktörsutbildningarna och fördjupningskurserna i gravidyoga och hormonbalansyoga. Hon ger även kurser och individuell rådgivning vid infertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS och klimakteriesymtom.

Utflykter

top-hiking-Majella

Yogan leds av Ellen och hon är eventets huvudvärd  – och vi, Pelle och Ingrid, kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar”. Vi vill inte att ni missar upplevelsen av Abruzzo!

En tredjedel av regionen Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Regionen Abruzzo
– en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Så här i Abruzzo, driver vi, Pelle Holmertz och Ingrid Eklund, vårt något speciella och nya hotell mitt bland olivlundar och vingårdar på den italienska landsbygden. Under veckan har ni som grupp stället helt för er själva.

Pelle, är före detta elitsimmare och erbjuder coachingtips i poolen och Ingrid guidar i bergen, till havet och utflykter till sevärdheter mm.
Huset har åtta dubbelrum – alla med direkt ingång från trädgården. Gruppen disponerar hela huset under vistelsen.

top_house_terrace

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Boende

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergoa samt ett yoga-rum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

top_poolen

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

produce

Datum

29 september - 6 oktober 2018

Detta ingår:

 • Boende 7 nätter i delat dubbelrum med eget badrum
 • Vegetarisk helpension inkl vatten eller vin till lunch och middag
 • Grupptransfer från och till flygplatsen i Rom
 • Yogaprogram enligt beskrivning
 • Två utflykter med vandring vid havet och i bergen samt en utflykt i dom närliggande omgivningarna.
 • Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
 • Fri tillgång till kaffe, te och vatten

Detta ingår inte:

 • Flygbiljett
 • Måltider under utflykter
 • På grund av det begränsade antalet rum så är tillgången till enkelrum mycket begränsad.

Resa

 • Resan anordnas i samarbete med InShape Travel.
 • Du flyger till Rom dit det finns många alternativ. InShape kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det via deras online-bokning. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från InShape om att det är dags att boka flyg.
 • Ett alternativ är att flyga till Pescara. Det är närmare boendet (ca 45 minuter), men med sämre flygförbindelser från Skandinavien.

Bokning och mer info:

Boka här: InShape Travels bokningssida Läs mer på InShapes sida HÄR

Pris

11 850 sek

Allergiker?

Vi har en hund, Rufus. Han är trevlig och tycker om att bli klappad. Men skäller mycket sällan.