Kraft & Vila | Yogaresa | 30 sept-7 okt

Hösten är en tid att hitta balans, vi går från ljusa, aktiva tider mot en mörkare mer vilande period. Följ med Wösel Thoresen och Josephine Norrbo på en yogavecka till oss i Italien, där vi balanserar kropp och sinne för att ge oss själva näring och kraft inför vintern!

 

Yoga och meditation

Varje morgon inleder vi med meditation för att sedan göra dynamisk vinyasa yoga. Kvällarna avlsutar vi tillsammans med vilande yin yoga och guidade avslappnings- och andningsövningar. Wösel och Josephine kompletterar varandra och skapar balans mellan aktivitet och vila.

Under veckan har vi tre stycken workshops där vi fördjupar oss i meditation och asana-teknik (hur vi arbetar i positionerna). Josephine och Wösel delar med sig av sina erfarenheter för att ge deltagarna olika nycklar och verktyg för att hitta en praktik som är långsiktigt hållbar för varje enskild individ. Vi får möjlighet att prova på två meditationstekniker från den buddhistiska traditionen.

Meditation är ett sätt att lära känna sig själv lite djupare, vilket kan ge oss nya perspektiv och en positivare syn på oss själva och världen omkring oss.
Självklart avgör du själv hur mycket du väljer att delta i de schemalagda aktiviteterna. Skulle du en eftermiddag vilja åka på utflykt eller bara vila vid hotellets pool så gör du det!

En dag på yogaresa

07.30 Meditation
08.00 Yoga
10.00 Frukost
13.30 Lunch
15.30 Workshop (Varannan dag)
18.30 Middag
20.00 Yinyoga el. avslappning

Både nybörjare och erfarna utövare är välkomna! Med sina många års erfarenhet av att undervisa är Josephine och Wösel vana vid att bemöta elever på alla nivåer, och anpassa klasserna efter individuella behov.

Om du är osäker på om just den här resan passar dig och dina förutsättningar, är du mer än välkommen att höra av dig. Då kan vi diskutera hur vi ska gå tillväga för att ge dig den bästa upplevelsen möjligt.

 

Regionen Abruzzo
– en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Här driver vi, Pelle Holmertz och Ingrid Eklund, vårt något speciella och nya hotell mitt bland olivlundar och vingårdar på den italienska landsbygden. Under veckan har ni som grupp stället helt för er själva.

Pelle, är före detta elitsimmare och erbjuder coachingtips i poolen och Ingrid guidar i bergen, till havet och utflykter till sevärdheter mm.
Huset har åtta dubbelrum – alla med direkt ingång från trädgården. Gruppen disponerar hela huset under vistelsen.

top_house_terrace

Dagsutflykter

Det kommer finnas möjlighet att göra dagsutflykter till havet, naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, som ligger vackert vid havet.

Avskedsmiddag med en mängd kulinariska italienska läckerheter ingår i paketet. Tidigare medföljare har varit mycket nöjda! Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

top-hiking-Majella

Mer om Wösel och Josephine


Josephine
är praktiserande buddhist sedan 2010 i den buddhistiska traditionen Triratna där hon tränar för att bli ordinerad. Hon är utbildad yogalärare av Bodhiyoga International i Spanien som undervisar i hatha yoga utifrån buddhistiska mindfulnessprinciper.

Josephine intresserar sig speciellt för yogans rehabiliterande kraft och har utbildat sig inom yoga och MBSR (mindfulness based stress reduction) och yoga som terapi för psykiska trauman. Hon arbetar även med fysisk smärta och problem i rygg, knän, axlar och nacke bland annat.

I Malmö driver Josephine projektet yoga för alla som erbjuder gratis yoga till asylsökande och nyanlända, samt undervisar i meditation och yoga på den populära yogastudion yoga Kendra. Josephine är också en av grundarna av Malmö Buddhistcenter som erbjuder kurser i meditation och buddhism.

Josephine har praktiserat yoga sedan 2007 i ett flertal stilar i Danmark, Indien, Spanien och Sverige och suttit många tysta meditationsretreat i Sverige och England.

Wösel har praktiserat yoga sedan hon var 15 år då hennes mamma sa till henne att hon hade dålig hållning och borde gå på yoga. Sedan 2009 är Wösel utbildad yogalärare och har sedan dess fortsatt utbilda sig både i Sverige, USA och i Indien.

Genom årens lopp har hon undervisat och praktiserat inom flera discipliner men har hittat hem i Ashtanga vinyasa yogans tradition.

I sin undervisning lägger Wösel stor vikt vid de små detaljerna som tillsammans bygger upp helheten. Wösel intresserar sig speciellt för asana-teknik, hur vi tar oss an och arbetar i yogans olika positioner. Genom att lära känna din kropp och hur den arbetar kan vi lära oss att praktisera yoga på ett sätt som är långsiktigt säkert och hållbart men samtidigt utvecklande och utmanande.

Genom att lära oss använda andningen kan vi behålla lugn och fokus även i de mest utmanande positionerna. I malmö undervisar Wösel flera gånger i veckan på Yoga Kendra och håller även privatlektioner och tar emot elever med olika typer av skador. Tidigare har hon deltagit i projektet Träna i Parken där hon höll gratis yogaklasser utomhus under sommaren, ibland med över 100 deltagare.

 

Boende

Du bor i delat dubbelrum med ingång direkt från trädgården. Alla rum har stora fönster som vätter mot poolområden, olivlundar och landsbygden runt om. Man ser havet på håll och från terassen ser man Majellaberget.

Vi äter tillsammans vid vårt stora matsalsbord inomhus eller på terrassen. Det finns gott om plats för att slappa i vår stora lounge eller nere vid poolen.
Vårt hotell ligger utanför den lilla byn Villalfonsina. Vi har en 3 banors 25-meters träningspool, en tvättstuga för våra gäster, ett gym/yogarum.

Vi är ett litet hotell och med begränsat antal rum. Vi erbjuder därför bara ett rum som enkelrum mot tillägg om 3000 kr.
Sängarna är antingen dubbelsängar eller med delade sängar.

top_poolen

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten som serveras under veckan är vegetarisk, samt kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

produce

 

 

Datum

30 sept - 7 oktober

Detta är inkluderat

 • 12 yoga/meditationsklasser
 • 3 workshops
 • Guidad hiking i bergen
 • 7 nätter i delat dubbelrum med bad
 • Frukostbuffé, Lunch, Middag
 • Kaffe/te, vatten och frukt
 • Transfer till och från Pescara
 • En lunch och en middag på restaurang
 • Generösa gemensamma ytor
 • Wifi
 • 25 meter pool
 • Tvättstuga för gäster
 • Gymmet är tillgängligt utanför klasserna

Detta är inte inkluderat

 • Personlig reseförsäkring
 • Flygresa (Ryan Air flyger direkt Kastrup Pescara)

Pris

 • Early Bird, boka innan 15e maj: 11 600 sek
 • Ordinarie pris: 12 200 sek
 • Bokningsavgift:2 500 sek och är bindande och kan endast återfås mot läkarintyg.

Frågor om yoga, meditation, mat eller annat

 • Kontakta Wösel för frågor om yoga via mail: wosel.thoresen@gmail.com
 • Kontakta Josephine för frågor om meditation på: +46761909746
 • Kontakta Ingrid för frågor om mat och boende på: +46 708 88 26 27

Bokning via ett av följande

 • Abruzzo Activities (Ingrid) på info@abruzzoactivities.com
 • Ring oss och prata med Ingrid på +46 708 88 26 27 alt. +39 334 3102 164
 • Via formuläret nedan. (Vänligen var noga med din mail så vi kan svara dig!)

Your name *

Your email *

Subject

Message


Boka ditt flyg i tid!

Flyg ingår INTE, men Ryan Air flyger direkt från Kastrup till Pescara! Transfer från Pescara ingår. Om ni flyger in till Rom och kanske kommer till Abruzzo på annat sätt, låt oss veta!