MediYoga | Gunilla Persson Polverari

PLEASE NOTE – THE WEEK WILL BE HELD IN SWEDISH

MediYoga är en terapeutisk yogaform. Yoga som medicin. Passen förbättrar din andning, ökar flexibiliteten i ryggraden och stärker ryggmuskulaturen. Passen minskar stress, stelhet och smärta.

Åk med Gunilla Persson Polverari som är utbildad lärare och terapeut inom MediYoga

I mitten av maj kommer Gunilla ner till oss för andra gången för att leda en veckas MediYoga.  En grundläggande aspekt i MediYoga är mjukhet och kärleksfullt omhändertagande av sig själv. MediYoga är en andlig disciplin. I yogan lär du dig att djupandas, att vara mindful, det vill säga att vara närvarande i dig själv, här och nu. MediYoga är också mental träning, att få kontroll över dina tankar, känslor och inre bilder. Avslappning och meditation är också viktiga delar i MediYoga.

Du skall alltså inte prestera utan bara njuta av denna underbara yoga, MediYoga, som är mjukhet och kärleksfullt omhändertagande av dig själv. Du kan deltaga oavsett förkunskaper. Du kan sitta på golvet eller på stol.

Preliminärt dagsprogram:


06.30-06.45 Meditation

07.00-08.30 Yoga
09.00-10.00 Frukost
13.00-14.00 Lunch
16.00-18.00 Yoga
19.00 Middag

 

Om din yogalärare Gunilla Persson Polverari

 

Gunilla har en gedigen utbildning inom MediYoga.

 • MediYoga Instruktör 2011
 • Lärare och terapeut 2014
 • Fördjupningsmodul i Kvinnans Hormonsystem
 • MIMY-instruktör (Mindfulness Mediyoga i kombination)
 • Instruktör Medveten Andning
 • Certifierad Taktilmassör, originalmetoden Taktipro, 2011. 
 • Diplomerad friskvårdsterapeut 2006.
 • I botten har Gunilla en folkhögskolelärarutbildning

Gunillas vision som lärare och terapeut inom MediYoga

 

Lägg fokus på det du kan påverka!

 

Jag ger dig verktygen för att du ska kunna bevara eller förbättra din hälsa!

Ryggbesvär, hjärtflimmer, migrän, högt blodtryck, depression och ångest är alla exempel på obalanser i kroppen som du kan påverka.

Lär dig att forma ditt liv med MediYoga!

 

Utflykter

top-hiking-Majella

Yogan leds av Gunilla och hon är eventets huvudvärd  – och vi, Pelle och Ingrid, kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Regionen Abruzzo
– en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Så här i Abruzzo, driver vi, Pelle Holmertz och Ingrid Eklund, vårt något speciella och nya hotell mitt bland olivlundar och vingårdar på den italienska landsbygden. Under veckan har ni som grupp stället helt för er själva.

Pelle, är före detta elitsimmare och erbjuder coachingtips i poolen och Ingrid guidar i bergen, till havet och utflykter till sevärdheter mm.
Huset har åtta dubbelrum – alla med direkt ingång från trädgården. Gruppen disponerar hela huset under vistelsen.

top_house_terrace

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Boende

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergola samt ett yoga-rum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

top_poolen

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

produce

Frågor - Boka!

Ring gärna om ni har frågor: +46 708 88 26 27 (Ingrids svenska mobil) Eller maila på: info@abruzzoactivities.com Eller använd formuläret nedan: Skriv korrekt email så vi kan nå er!

Your name *

Your email *

Subject

Message


Datum

15-22 maj 2019

Detta ingår

 • MediYoga 6 dagar med utb. lärare/terapeut
 • Guidade promenader/hiking i naturreservat
 • All mat är inkluderad inkl husets vin (utom en kväll)
 • 7 nätter i delat dubbelrum med bad
 • 25-meters träningspool och yogarum
 • Yoga-shala utomhus under pergola
 • Generösa gemensamma ytor och wifi
 • Tvättstuga för gäster
 • Transfer från Rom t.or samt för alla utflykter

Detta ingår inte

 • Flygresan
 • En kväll på restaurang ute

Pris

 • Sista-rummen-pris: 9480 sek/person om man bokar 2 personer för ett dubbelrum. (Ord pris: 10 500 sek/person i delat dubbelrum)
 • Medåkande som inte deltar i yogapassen och delar rum med yogis 8980 sek
 

Förslag på flyg

Med RyanAir från Kastrup Köpenhamn
 • Köpenhamn-Rom Ciampino: 15 maj Avgång: 14.10 Ankomst: 16:40
 • Rom Ciampino-Köpenhamn: 22 maj Avgång 11:15 - Ankomst: 13:45
Vi har utgått från Köpenhamn - men kommer du från andra orter, titta efter flyg som landar i Rom ungefär samma tid den 15/5. Och avgår ungefär samtidigt på hemresedagen den 22/5. Då funkar det med transfern.

Frågor om MediYoga

Kontakta Gunilla Persson Polverari Maila: gunilla.polverari@gmail.com Ring: +46 (0)708-264284

Frågor om boende och bokning

Kontakta Pelle och Ingrid Holmertz Maila:info@abruzzoactivities.com Ring  på +46 708 88 2627 (svensk telefon) eller på +39 334 3102 164 (italiensk telefon).

Allergiker?

Vi har en hund, Rufus. Han är trevlig och tycker om att bli klappad. Men skäller mycket sällan.