Simläger | Pontus Palmqvist | 30/5-6/6

PLEASE NOTE – THE WEEK WILL BE HELD IN SWEDISH

Boka din kalender för 7 dagars simläger med Pontus Palmqvist i maj/juni 2020.  Boka via oss och ställ träningsfrågor direkt till Pontus Palmqvist.

Det här blir vårt tredje läger med suveräna Pontus Palmqvist. Ni kommer som vanligt ha hela stället för er själva med en trebanors 25-meters pool utomhus och fysträningsplatser inomhus och utomhus.

Pontus kör ett upplägg av träning anpassad för dig som han lägger i två nivåer. Dels för dig som ligger på mer nybörjarnivå och dels för dig som hunnit komma igång och vill lägga in en extra växel. Läs mer nedan om dagsprogrammen nedan. Har du frågor om träningen – tveka inte att höra av dig till Pontus.

 

Den här resan lämpar sig både för nybörjare och erfarna!

Det är alltid svårt att hitta en jämn nivå på en grupp. Fördelen är att vi har hela stället för oss själva och en egen 25m-bassäng där vi kan styra när och hur vi tränar och när folk/grupper tränar. Så är du osäker på om du har kraven som krävs för att vara med så kontakta mig via pontus@coachby.se .

Grupp1: Du har kunskap om frisim, kan ta dig fram i bassängen, gått eventuellt nybörjarkurs och vill nu ta klivet till att kunna längre frisim, få till andning och rytm. Då är detta gruppen för dig! Krav ca 100m frisim.

Grupp2: Den mer erfarna, kanske har du genomfört en Ironman, vansbrosimning eller genomfört ett swimrun lopp och nu är trött på att bli omsimmad och är redo att lägga i nästa växel. Då är detta gruppen för dig. Krav 1000m frisim samt 1-2 års erfarenhet av simträning.

Upplägg och grovplanering

Dag 1. Lördag 30/5:
– Resedag och middag

Dag 2. Söndag 31/5 : 
– Land träning / uppvärmning 09.00-09.30
– Simning 09.30 – 11.30
– Landträning 16.00 – 16.30
– Simning 16.30 – 18.00

Dag 3. Måndag 1/6 : 
– Filmning samt 30 min individuell PT med Pontus
– Utflykt

Dag 4. Tisdag 2/6:
– Land träning / uppvärmning 09.00-09.30
– Simning 09.30 – 11.30
– Land träning 16.00 – 16.30
– Simning 16.30 – 18.00

Dag 5. Onsdag 3/6: 
– Land träning / uppvärmning 09.00-09.30
– Simning 09.30 – 11.30
– Utflykt

Dag 6. Torsdag 4/6 : 
– Filmning samt 30 min individuell PT med Pontus
– Land träning 16.00 – 16.30
– Simning 16.30 – 18.00

Dag 7. Fredag 5/5: 
Abruzzo Activities OPEN – 3 st tävlingslopp

Dag 8. Lördag 6/6: 
– Återresa till Rom och Sverige.

 

Om Pontus Palmqvist

Pontus är född i Varberg i en simmar familj, och började simma som trettonåring. Han började simma 2004 för Varberg-Falkenberg-sim, 2011 valde han att göra klubbyte till LASS-Linköping för att ha möjligheten att träna och tävla med de bästa i landet. För två år sedan höll Pontus sin första privatlektion och swimcamp och redan sedan starten har han haft möjlighet att träna alla typer av simmare, små som stora, från nybörjare till simmare på hög nivå.

– Simningen är en del av mig, den har tagit mig runt om hela världen, jag har fått tävla med och mot mina största idoler och förebilder, jag har pressat min kropp till gränser som jag inte trodde var möjligt och jag har fått chansen att vara en förebild och inspiration för yngre simmare.

 

Pontus meriter

 • 44 medaljer på Senior SM (varav två är guld)
 • 12 Junior SM medaljer (1 guld)
 • 10 Ungdoms SM
 • 5 Nordiska Mästerskapen
 • 4e, samt 11e plats på Ungdoms OS
 • Varit distrikt mästare 68 gånger
 • Representerat Sveriges landslag på flertal tävlingar

Abruzzo
– okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

Abruzzo är en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat. I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Utflykter

För de som vill och har lust, så kommer vi att på “fria eftermiddagar” att göra dagsutflykter till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Go hiking in Majella with Abruzzo Activities
Majellamassivet är del av Apenninerna.  Det finns gott om trails också för de som vill ha lite utmaningar.
top_gym_w_view
Vi har ett gym med yogamattor och lite fria vikter. Och med en schysst utsikt.

Våra tankar om huset och området

Huset ligger nedgrävt i sluttningen på en ås med vacker utsikt . Yoga-/träningsplattform och pool

– Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.


Ingrid och Pelle Holmertz – vi är era “på-plats-värdar” under simlägret. Montage av Pontus.

Gemensamt värdskap

Träningens och eventets huvudvärd är Pontus – men vi kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vingårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster.

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, ett gym/yogarum samt en utomhusplattform för träning och yoga. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

Frågor och Boka!

Ring gärna om ni har frågor: +46 708 88 26 27 (Ingrids svenska mobil) Eller maila på: info@abruzzoactivities.com Eller använd formuläret nedan: Skriv korrekt email så vi kan nå er!

Your name *

Your email *

Subject

Message


Datum

7 dagar mellan 30 maj - 6 juni 2020

Detta är inkluderat

 
 • Logi i dubbelrum 7 nätter
 • Helpension förutom en middag och en lunch
 • Mycket simträning med Pontus (se program)
 • Möjlighet för bra löpning
 • Utflykter till berg och hav
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom för föreslagna flighter (30/5-6/6)
 • Värdskap av Pontus Palmqvist och Ingrid och Pelle Holmertz

Detta är inte inkluderat

 • Tillkommer gör kostnader för 1 middag och 1 lunch
 • Flyget
 • Egna reseförsäkringar

Pris

Pris:
 • 11 480/person i delat dubbelrum
 • 10 980 kr/person om man bokar 2 personer direkt och som delar ett dubbelrum.
 • Mkt begränsat antal rum för enkelrum, samt med ett tillägg om 3000 sek.

Frågor eller bokningar

 • Maila Pontus på Pontus@coachby.se eller ring honom om du har frågor ang. träningen - 073 20 18 237
 • Maila Ingrid på info@abruzzoactivities.com eller ring henne på 0708 88 2627 för bokning eller frågor om arrangemanget
 • En anmälningsavgift om 2500 SEK garanterar er plats på träningslägret och betalas i samband med bokning av resan. 10 deltagare är ett minimum för genomförande. Skulle dessa inte uppnås betalas anmälningsavgiften tillbaka. Behöver ni boka av, återbetalas bokningsavgiften om läkarintyg kan uppvisas.
 • OBS: Flyget är inte inkluderat.
 • OBS: Boka flyg omgående för att få bra pris!

Föreslagna flighter:

Resa TILL Italien:

30/5 KLM från Linköping
 • Linköping - Rom Fiumicino
 • Kl 06.05-11.50 (1 kort byte i Amsterdam)
30/5 Ryanair från Köpenhamn
 • Köpenhamn Kastrup - Rom Ciampino
 • Kl 13:55 -16:25 (Direktflyg)

Återresa FRÅN Italien

6/6 KLM till Linköping
 • Rom Fiumicino - Linköping
 • Kl 12:40-17.40 (1 kort byte i Amsterdam)
6/6 Ryanair till Köpenhamn
 • Rom Ciampino - Köpenhamn Kastrup
 • Kl 11:00-13.30 (Direktflyg)
Transfer ingår för följande datum: Vi hämtar och lämnar i Rom Ciampino och/eller Fiumicino den 30/5 samt 6/6. Önskar ni åka med andra flighter eller orter - stäm av med oss så hjälps vi åt!

Några ord från förra året

"En för oss mycket lyckad träningsresa med god mat, tuff träning och trevligt värdskap vackert beläget i det italienska landskapet. Det är lyxigt att kunna bo precis vid en privat pool, att kunna gå upp och äta för att sedan köra sina träningspass med fokus. För mig har det gett en enorm utveckling i simningen på en veckas konsekvent träningsläger med en elitsimmare som tränare. Det skadar inte heller med att få tips av en olympisk medaljör. Maten är fantastiskt bra och upplägget väldigt familjärt. När man inte tränar eller vilar så finns det gott om andra aktiviteter som värdparet hittar på i områdena runt anläggningen." /Thomas H

Några av våra fina recensioner från Facebook

Underbara naturupplevelser! Underbara Ingrid och Pelle. Jag är fylld av energi efter en vecka här. God mat, skratt, fart och lugn. Helt enkelt riktigt bra! /Sofia Ström

Fantastiskt ställe och helt underbart värdpar. Underbar mat och aktiviteter mer än man kan förvänta sig. Vad kan man mer önska sig?/Anna-Stina Lewenhaupt

Beautiful location, understated luxury accommodation, charming hosts, there is no better place to stay in all Abruzzo. /Julia Oliva