Simläger+ | Pontus Palmqvist | Maj 2018

PLEASE NOTE – THE WEEK WILL BE HELD IN SWEDISH

Boka din kalender för 10 dagars simläger här hos oss i Abruzzo, Italien maj 2018. Här kommer lite förhandsinformation om innehåll, cirka priser och datum.
Du kan kontakta oss preliminär förhandsanmälan eller direkt till Pontus Palmqvist. Den är inte bindande förrän vi går ut med exakta datum. I och med förhandsanmälan så kontaktar vi dig innan vi går ut publikt senare under hösten. På så sätt vet du att du har en plats. Och först då bokar du skarpt genom att betala in en bokningsanmälan.


Pontus Palmqvist nere hos oss och tränar i maj 2017.

Den här resan lämpar sig både för nybörjare och erfarna!

Det är alltid svårt att hitta en jämn nivå på en grupp. Fördelen är att vi har hela stället för oss själva och en egen 25m-bassäng där vi kan styra när och hur vi tränar och när folk/grupper tränar. Så är du osäker på om du har kraven som krävs för att vara med så kontakta mig via info@pontuspalmqvist.se.

Grupp1: Du har kunskap om frisim, kan ta dig fram i bassängen, gått eventuellt nybörjarkurs och vill nu ta klivet till att kunna längre frisim, få till andning och rytm. Då är detta gruppen för dig! Krav ca 100m frisim.

Grupp2: Den mer erfarna, kanske har du genomfört en Ironman, vansbrosimning eller genomfört ett swimrun lopp och nu är trött på att bli omsimmad och är redo att lägga i nästa växel. Då är detta gruppen för dig. Krav 1000m frisim samt 1-2 års erfarenhet av simträning.

top_poolen
Pelle Holmertz och Pär Arvidsson efter ett träningspass i poolen

Upplägg och grovplanering

Day 1 12/5: Travelday and dinner
Day 2 13/5: Pool swim 08.00-10.00 – Afternoon: Easy running – Pool swim 16.30-18.00
Day 3 14/5: Pool swim 08.00-10.00 – Afternoon: Road bike with guide
Day 4 15/5: Pool swim 08.00-10.00 – Free afternoon/Optional activity
Day 5 16/5: Pool swim 08.00-10.00 – Afternoon: Easy running – Pool swim 16.30-18.00
Day 6 17/5: Pool swim 08.00-10.00 – Afternoon: Open water swim
Day 7 18/5: Pool swim 08.00-10.00 – Free afternoon/Optional activity
Day 8 19/5: Stretch and rehab 08.00-09.00 – Afternoon: roadbike with guide ”lets see what your legs are made off”
Day 9 20/5: Pool swim 08.00-10.00 – Afternoon: Swim run
Day 10 21/5: Pool swim long-distance! 09.00-12.00 – Afternoon: Free afternoon/Optional activity
Day 11: Time to go home


Ingrid och Pelle Holmertz – vi är era “på-plats-värdar” under simlägret. Montage av Pontus.

Abruzzo
– okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

Abruzzo är en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat. I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

top-dining-wine-lounge

Utflykter

För de som vill och har lust, så kommer vi att på “fria eftermiddagar” att göra dagsutflykter till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Go hiking in Majella with Abruzzo Activities
Majellamassivet är del av Apenninerna.  Det finns gott om trails också för de som vill ha lite utmaningar.
top_gym_w_view
Vi har ett gym med yogamattor och lite fria vikter. Och med en schysst utsikt.

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Träning och eventets huvudvärd är Pontus – men vi kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

top-bedrooms

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool och yoga-qigongstudio. Ett fint ”garage” för cyklar finns också. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

produce

 

Datum

10 dagar mellan 12-24 maj. Datum spikas när flygtider släpps.

Detta är inkluderat

 
 • Logi i dubbelrum 10 nätter
 • Helpension förutom en middag
 • Mycket simträning med Pontus (se programförslag)
 • Möjlighet för cykling och löpning
 • Guidad hiking i bergen i nationalpark
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Värdskap av Pontus Palmqvist och Ingrid och Pelle Holmertz

Detta är inte inkluderat

 • Tillkommer gör kostnader för 1 middag
 • Flyget

Pris

 • Ca pris utan flyg: 10 nätter helpension förutom en kväll på restaurang. Pris är utan flyg.
 • 12 500 kr/person i delat dubbelrum
 • 12 000 kr/person om man bokar 2 personer direkt och som delar ett dubbelrum.
 • Mkt begränsat antal rum för enkelrum samt med tillägg.

Föranmälan eller bokning

 • Maila Pontus på Info@pontuspalmqvist.se eller ring honom om du har frågor - 073 20 18 237
 • Maila Ingrid på info@abruzzoactivities.com eller ring henne på 0708 88 2627
 • Du kan föranmäla utan att det är bindande. När vi spikar datum (efter flygtiderna släpps) så vet du att du har en plats om du har föranmält.
 • OBS: Flyget är inte inkluderat - men vi kommer att rekommendera vissa flyg så det passar med transfer.

Några av våra fina recensioner från Facebook

Underbara naturupplevelser! Underbara Ingrid och Pelle. Jag är fylld av energi efter en vecka här. God mat, skratt, fart och lugn. Helt enkelt riktigt bra! /Sofia Ström

Fantastiskt ställe och helt underbart värdpar. Underbar mat och aktiviteter mer än man kan förvänta sig. Vad kan man mer önska sig?/Anna-Stina Lewenhaupt

Beautiful location, understated luxury accommodation, charming hosts, there is no better place to stay in all Abruzzo. /Julia Oliva