Simning – Yoga – Dynamisk rörlighet

Kick-starta höstens träning med en fullspäckad träningsresa till Abruzzo, Italien! Oavsett om du simmar som avkoppling, träning eller om det är en jakt på hundradelar, så kan en träningsvecka med coachning ta dig till en ny nivå. Lär dig ett nytt simsätt, upptäck charmen med open water simning, slipa på tekniken och bli en mer effektiv simmare. Allt under ledning av coach Torbjörn Svensk. I kombination med simträningen erbjuder vi stillsam yoga  och rörlighetsträning.

Träning, (Crawlsim nybörjare, Motionssimträning, Yoga och Dynamisk rörlighet) Crawlsim nybörjare riktar sig till er som motionssimmar och/eller vill hitta ett komplement till er nuvarande motionsform. Eller ni kanske siktar på en Svensk Klassiker eller är nyfiken på Triathlon och Swim-Run och vill utveckla simningen.

 • Logi i dubbelrum inklusive helpension förutom en middag och en lunch
 • Crawlsim, simteknik samt open water simning enligt schema/dagsprogram. Preliminärt
  fördelat på 7 st bassängpass och 3 st open water.
 • Yoga enligt schema/dagsprogram, 4–6 tillfällen
 • Dynamisk rörlighet, 4–6 tillfällen
 • Guidad hiking i bergsreservat
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom samt till samtliga utflykter
 • Värdskap från Simexperten

Motionssimträning vänder sig till er som redan kommit igång med simträning och kan crawla. Träningsprogrammen är nivåanpassade vilket garanterar att alla deltagare kommer hitta sin utmaning. Cirka tio minuter med bil från vår anläggning ligger Adriatiska havet. Här genomför vi några härliga open water-pass. Att simma open water ger simningen en ny och spännande dimension.

Under veckan kommer vi att varva simträning med Dynamisk Rörlighet, för att ge våra kroppar bästa möjliga förutsättningar i vattnet.

Varje dag börjas med en stillsam dynamisk yoga, för att väcka upp och stärka din kropp och göra dig redo för dagens aktiviteter. Träningsveckan passar såväl nybörjare som vana motionärer och vår ambition är att ge dig ett bättre flyt i din träning och vardag. Det går jättebra att resa ensam, här kommer du snabbt få nya vänner. Med dig hem från träningsresan får du med dig teknikövningar och träningsprogram, både för land- och vattenträning, för att använda på hemmaplan.

Om Torbjörn Svensk

Före detta elitsimmare som sedan mitten av 1980-talet tränat och undervisat barn, ungdomar och vuxna i simning och simteknik. Är utbildare inom simning för Svenska Simförbundet. Genomgått Bosöns Fystränarutbildning samt Aspera Education för funktionell analys, rörlighet, 3PM (3D). Torbjörn driver Simexperten vilket bland annat arrangerar resor med inriktning på träning och hälsa samt coachar triathleter och swim-runners.

Om Helena Hammarberg

Utbildad yogalärare, Personlig Tränare inom konditionsidrott.se, gruppträningsinstruktör samt utbildad inom Aspera Education för funktionell analys, rörlighet, 3PM (3D) och yin fascial release. Driver Kilafors yogaskola, där det hålls öppna kurser inom klassisk yoga för barn och vuxna samt individuell träning, med huvudsaklig inriktning på hållbar hälsa och träning.

Abruzzo
– okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

Abruzzo är en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat. I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

top-dining-wine-lounge

Utflykter

För de som vill och har lust, så kommer vi att på “fria eftermiddagar” att göra dagsutflykter till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Go hiking in Majella with Abruzzo Activities
Majellamassivet är del av Apenninerna.  Det finns gott om trails också för de som vill ha lite utmaningar.
top_gym_w_view
Vi har ett gym med yogamattor och lite fria vikter. Och med en schysst utsikt.

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Träning och eventets huvudvärd är Torbjörn Svensk – men vi kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

top-bedrooms

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergoa samt ett yoga-rum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

Mer info eller boka!

Ta kontakt med Torbjörn för bokning. Vänligen se kontaktuppgifter till höger.

Välkomna!

Datum

19-25 augusti 2018

Detta ingår:

 • Logi i dubbelrum inklusive helpension förutom en middag och en lunch
 • Crawlsim, simteknik samt open water simning enligt schema/dagsprogram. Preliminärt fördelat på 7 st bassängpass och 3 st open water.
 • Yoga enligt schema/dagsprogram, 4–6 tillfällen
 • Dynamisk rörlighet, 4–6 tillfällen
 • Guidad hiking i Naturreservat i bergen och/eller havet
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom samt till samtliga utflykter
 • Värdskap från Simexperten

Detta ingår inte:

 • Tillkommer gör flyg tur och retur Rom
 • Kostnader för utflykt vinprovning, 1 middag samt 1 lunch.

Boka resan:

Kontakta Torbjörn Svensk 070-5944 00 alt. torbjorn.svensk@simexperten.se

Pris:

12 150 sek för boende i delat dubbelrum

Please note:

Resan genomförs vid ett minimum av 12 deltagare. Om resan ställs in pga för få deltagare återbetalas hela bokningsavgiften för dem som bokat. Ett mer detaljerat dagsprogram skickas ut närmare avresan.

Allergiker?

Vi har en hund, Rufus. Han är trevlig och välkomnande. Men skäller mycket sällan.