Yogaresa | Annika Sköld | 10-14 oktober

Åk med Annika Sköld till oss för en skön yogaresa i oktober. Du kommer yoga varje dag i en miljö som mjukar upp alla sinnen och lockar till nya perspektiv på livet. Yogan är anpassad efter gruppens nivå och behov. I flowklasserna är det huvudsakligen, hatha yoga som varvas med yin yoga, yoga nidra och meditation.

Den här yogaresan blir en mysig blandning. Yoga, träning, lata stunder, god mat, gott vin och avslappnad stämning med en liten grupp om max 14 personer. Vi hoppas att DU, och en vän till dig, följer med till vår yogabubbla – dagar av “La Dolce vita”. Magiska dagar där yogan får yoga dig.

Kom som du är. Var den du är. Yogan börjar där du är.
Boka din yoga-och njutningsresa idag. Max 14 platser.

Den här resan

Tanken är att yogan öppnar dina sinnen så du kan njuta av det vackra landskapet, dofterna, smakerna och inte minst vinet och naturligtvis för dig som inte dricker alkohol finns det te, juicer, kaffe och vatten.
Du får tid och möjlighet att lyssna inåt och lära känna vem du är samt hjälp om du vill att förstå eller bolla något som dyker upp. Du kan köpa till healing, massage och änglaläsningar på plats.

“La dolce vita”

En resa jag själv uppskattar

Resan vi gör kan man lite lättsamt tänka är på temat “La dolce vita” vilket innebär att alla aspekter av dig, alla nyanser av den du är ska få uppleva “det ljuva livet” – så mycket, eller så lite du vill. Den första yogaresan jag arrangerar blir en resa som jag själv som yogadeltagare gärna skulle vilja åka på, en mysig blandning av ALLT. Yoga, träning, lata stunder, god mat, gott vin, avslappnad stämning och en lagom stor grupp med tillfälle att klä upp sig för den som vill.

Kravlöst

Den avslappnade stämningen gör att du lätt kan välja mellan tystnaden och stillheten efter en lång yoga och meditation eller så kan du umgås och låta skratten massera dig bara för att det är så härligt. Du gör det till din resa, känn inga krav eller förväntningar på att vara social, men du är alltid välkommen in i gemenskap, i en öppen och accepterande atmosfär.

Så här kan en dag se ut

 • Kl: 6.30-8 Morgonyoga och meditation, vi lösgör kroppen från sömnen och väcker det gudomliga inom oss. Pranayama, asanas och meditation.
 • Kl: 9 Serveras en underbar frukostbuffé åt alla hungriga yogisar.
  Egentid att bara vara, möjlighet att simma i de långa simbassängerna, slappa runt poolen, slappa lite till, gymma eller boka en healing, massage eller änglaläsning med Annika. (30 minuter, 300 kr).
 • Kl: 12-14 Lunch
 • Vissa dagar luftar vi oss och gör frivilliga utflykter, vi låter väder och vind avgöra var vi styr kosan, hiking/promenader i dalgångar eller längs vägar omgivna av olivlundar, utflykt till havet i eller till bergen i naturreservaten.
 • Kl: 16.30-18.00  Vi har eftermiddagsyoga, detaljerat program när du har anmält dig.
 • Kl: 19 Gemensam middag. Känner du dig “asocial” en kväll förstår och respekterar vi att yogan “yogar” dig och du får ditt space. Min förhoppning är att vi samtalar öppet och ärligt om oss själva vilket ger insikter till varandra som leder till nya perspektiv. Välkomna gärna dig själv att vara med.

 

En kväll på stan

På lördag kväll avslutar vi med att “äta ute” på restaurang, den middagen bekostar du själv. Den kostar mellan 30-35 €.

Den här resan passar alla, du kan resa själv eller med dina vänner. Det är begränsat antal platser så boka din plats i tid. Du delar rum med någon du väljer eller om du åker själv, någon du kommer att lära känna. (Vill du absolut inte dela rum med någon hör av dig).

Namaste yogi

Annika om hur hon ser på yogan

Min specialitet är att fånga en grupp och leda dem till en inre stillhet och närvaro samt en mjukhet i både kropp, själ och sinne oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Yogan har varit en del av mitt liv sedan 2000. Den första yoga jag kom i kontakt med var en fysisk flödande yoga, Asthanga yoga. Den var bra då, och jag utövade den i flera år innan jag började hitta andra sätt att yoga på. Jag kompletterade med yin yoga som är motsatsen till Ashtanga yoga, yin yoga utövas i stillhet och jag märkte en stor förändring i de klasser jag gav och inom mig själv till det mera harmoniska.

Där började min resa med att ge flödande, intuitiva yogaklasser i syfte att skapa harmoni och balans som är anpassad till den grupp jag har framför mig. I öppna klasser är det ofta en blandad nivå, några har ingen erfarenhet alls av yoga och andra är mer vana. Så den konservativa och fysiskt utmanande Ashtanga yogan passar inte så bra för mig att undervisa i.

Idag är min yoga en blandning av traditionell Hatha yoga, vägledd meditation och yin yoga där jag ger mig friheten att överraska och anpassa klassen. Min specialitet är att fånga en grupp och leda dem till en inre stillhet, närvaro och en yttre mjukhet. Jag är också väldigt förtjust i Yoga Nidra, en djupt avslappnande form av yoga, som är ett fint komplement till det liv vi lever i en vardag med överstimulerade människor.


Alla fina bilder på Annika är tagna av Katarina Star Hansson

Annika om Annika

Jag är i ständig utveckling. Nyfiken och villig att lära nytt. Varm och närvarande. Jag lever som jag lär och undervisar där jag är. Jag känner att jag inte behöver förstå allt utan ger och låter yogan få vara som livet, en process där insikter får växa fram på olika sätt för olika människor.

Från början är jag utbildad inom PR- och information men växlade snabbt väg och har sedan 20 år tillbaka utbildat mig inom och jobbat med yoga, healing och andlighet.

Efter nio års erfarenhet av att leda yogaklasser gick jag i fjol, 2017 en 200 h int yoga teacher training på Urban Om, Stockholm. Jag började som vikarie för Malin Berghagen då hon var verksam i Järvsö det ledde vidare till sex år på sporthallen i Bollnäs som yogainstruktör. I samma veva 2009, blev jag tillfrågad av Orbaden Spa & Konferens, Vallsta om jag vill leda yoga hos dem. Sedan fyra år tillbaka har jag egna yogahelger, fyra till fem gånger per år. 2015 startade jag min egna yogastudio i Bollnäs, Annikas yogabubbla med terminskurser och yogamaratonhelger några gånger per år.

Jag blir djupare och djupare dedikerad min egen yogapraktik men älskar att leva, så på vintern åker jag gärna slalom och på sommaren gillar jag att golfa.

Min önskan är att ge magiska yogaklasser som får kropp, själ och ande att känns lätt och hel med en stark förankring i kroppen.

 – Åh, vad jag ser framemot den här resan, jag hoppas att DU och kanske en vän till dig följer med och dyker in i en yogabubbla där allt kan hända. Det blir på ett magiskt sätt alltid bra, och som det ska vara när vi strålar samman och följer flödet, litar till processen och låter yogan yoga dig.

Värdskapets olika delar

Läs mer nedan om Ingrid och Pelle och deras ställe och hur de tänker!
Vi kommer tillsammans ta hand om dig under resan. Ingrid och Pelle gör vad de är bäst på, tar hand om oss och jag göra det jag är bäst på leder yoga, ger healing och massage samt änglaläsningar.

Det är med stor glädje jag hälsar dig välkommen att vara med på en fantastisk, magisk och rolig yogaresa med mig!
/Annika Sköld

Utflykter

top-hiking-Majella

Yogan leds av Annika och hon är eventets huvudvärd  – och vi, Pelle och Ingrid, kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Regionen Abruzzo
– en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Så här i Abruzzo, driver vi, Pelle Holmertz och Ingrid Eklund, vårt något speciella och nya hotell mitt bland olivlundar och vingårdar på den italienska landsbygden. Under veckan har ni som grupp stället helt för er själva.

Pelle, är före detta elitsimmare och erbjuder coachingtips i poolen och Ingrid guidar i bergen, till havet och utflykter till sevärdheter mm.
Huset har åtta dubbelrum – alla med direkt ingång från trädgården. Gruppen disponerar hela huset under vistelsen.

top_house_terrace

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Boende

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergola samt ett yoga-rum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

top_poolen

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

produce

 

Det här ingår

 • Yoga 5 dagar.
 • Frukost, lunch, vin till lunch till den som önskar och 3 middagar "hemma" då serveras en trerätters middag med en antipasto, secondo och en efterrätt samt husets vin (vitt, rosé och rött).
 • Boende, del i dubbelrum med badrum.
 • Kaffe, te och vatten under hela dagen.
 • Te, juice och vatten för den som vill innan morgonyogan.
 • Tillgång till buss för hiking utflykt och restaurangbesök
 • Transfer till och från flygplatsen

Det här ingår inte

 • Flygbiljett
 • Middag sista kvällen som kostar mellan 30-35

Pris och bokning

 • 7 800 kr/person
 • Boka till Annika Sköld, berätta vilken nivå du är på nybörjare, medel, avancerad.
 • annika@annikashealing.se
 • För mer info ring Annika 070-591 69 92.

Flyg vi rekommenderar

Boka gärna följande resa via Norwegian:
 • Resa Arlanda-Rom 10 oktober 13.00-16.10
 • Återresa Rom-Arlanda 14 oktober 11:30-14.40
  
Vi hämtar i Rom från och till detta flyg. Och kan fiska upp er också i Rom i anslutning. Alternativt om ni reser direkt till Abruzzo så ser vi till att vi synkar. Låt oss vet hur ni tar er till oss!

Allergisk?

Vi har en go hund. Rufus. Han är vänlig och snäll.