Yoga med InShape Travel | 5-12 maj

Följ med hit på InShape Travels yoga-retreat som leds av Camilla Bergström och Anna Gagner från Yogaroom.

Under denna veckan kommer vi att fördjupa oss i våra chakran. Vi startar första dagen med första chakrat och arbetar oss sedan upp genom chakrasystemet för varje dag.
Vi hoppas på detta sättet kunna erbjuda dig en fördjupning av din fysiska yoga och i yogans filosofi. Veckan innehåller även fina utflykter till berg och hav så du får uppleva regionens bästa sidor.

Preliminärt dagsprogram:

06.30-06.45 Meditation
07.00-08.30 Yoga
09.00-10.00 Frukost
12.30-14.00 Lunch
16.00-18.00 Yoga
19.00 Middag

Om dina yogainstruktörer Anna och Camilla

 

Anna Gagner (till höger på bilderna)
är utbildad osteopat D.O. vilket innebär att hon besitter djup kunskap inom anatomi och har en djup förståelse för kroppen och dess funktioner. Hon börjare sin egen yogapraktik år 2000 och sedan dess har den blivit ett sätt för henne att leva. Genom åren har hon hunnit med att testa många av yogans olika stilar och till sist landat i Hathayogan med influenser från den snart 20-åriga erfarenheten. Hon har undervisat i 3 år och är certifierad RYT 200h-lärare av Ulrica Norberg. Hon har varit med och drivit välgörenhetsprojekt och är just nu mentor på Camilla Bergströms 200-timmars hathayogautbildning.

“Från början var yogan mer som en tränings- och stretchform för mig. Idag är yogan ett sätt för mig att skärpa mitt medvetande och rikta in det mot mitt center. Därinne hittar jag till ett inre lugn som gör att jag kan ta mig till klarare och djupare insikter. Vårt vardagliga liv inehåller en massa yttre faktorer som påverkar stressnivåerna inom oss negativt. Därför är det viktigt att ha en stund med sig själv, sitt andetag och sin kropp där vi kan varva ned och ge oss själva den återhämtning som vi behöver. Yogan är för mig ett sätt att hitta till mitt lugna ursprungliga jag, det naturliga grundtillståndet. Detta är även något som jag hoppas kunna förmedla på mina klasser.”

Camilla Bergström
är en internationellt känd yogalärare, förespråkare av hälsa och yogisk livsstil. Efter att ha bott i Los Angeles i 22 år, jobbat heltid med privatklienter, yogautbildningar och workshops har hon har nu flyttat till Sverige för att fortsätta sin passion att få ut yoga och välmående till så många som möjligt.

Som nuvarande ägare på yogastudion Yogaroom i Kungsbacka driver hon välgörenhetsevent, 200-timmars hathayogautbildning, workshops och hälso-inspirationsdagar.

Camilla är känd för sin förmåga att kunna leda sina elever till en positiv livsstil och inspirera till att våga gå vidare med sitt liv till en ny nivå både på och utanför yogamattan.

Utflykter

top-hiking-Majella

Yogan leds av Anna och Camilla och de är eventets huvudvärdar  – och vi, Pelle och Ingrid, kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Regionen Abruzzo
– en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat

I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Så här i Abruzzo, driver vi, Pelle Holmertz och Ingrid Eklund, vårt något speciella och nya hotell mitt bland olivlundar och vingårdar på den italienska landsbygden. Under veckan har ni som grupp stället helt för er själva.

Pelle, är före detta elitsimmare och erbjuder coachingtips i poolen och Ingrid guidar i bergen, till havet och utflykter till sevärdheter mm.
Huset har åtta dubbelrum – alla med direkt ingång från trädgården. Gruppen disponerar hela huset under vistelsen.

top_house_terrace

Våra tankar om huset och området

Efter att ha besökt Abruzzo för en massa år sedan och upplevt naturen med havet, bergen och det kuperade landskapet med olivlundar och vingårdar, bestämde vi oss för att flytta ner. Efter vi låtit bygga vårt, lite galna hus, så var det klart nog att flytta ner sommaren 2015. Och vi bor också i en lägenhet i sidan av huset. Huset är ett semi-earth-house, format som en del av cirkel. Alltså nedgrävt i åsen med utsikt över landskapet.

Boende

Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vin-gårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus.

Vi har 8 dubbelrum (single-sängar eller dubbelsängar) med egna badrum m dusch, ett gym/yoga-rum med mattor och en del fria vikter. Du har fritt att använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

En trebanors 25 meters pool, en utomhus “shala”, en yogaplattform under pergoa samt ett yoga-rum. Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

top_poolen

Pelles och Ingrids matfilosofi

Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor.

produce

Datum

5-12 maj 2018

Detta är inkluderat

  • Boende i delat dubbelrum med eget badrum
  • Vegetarisk helpension inkl vatten eller vin till lunch och middag
  • Grupptransfer från Rom
  • Yogaprogram enligt beskrivning
  • Två utflykter med vandring vid havet och i bergen. Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
  • Fri tillgång till te och vatten
 

Detta är inte inkluderat

  •  Flygbiljett
  • Måltider under utflykter
  • Det finns inte möjlighet till enkelrum på grund av det begränsade antalet befintliga rum på detta personliga boutique-hotell.
 

Pris

13 100 SEK

Bokning och intresseanmälan

Boka här: InShape Travels bokningssida
Läs mer på InShapes sida HÄR

Vi svarar gärna på frågor!

Kontakta oss på info@abruzzoactivities.com Eller ring oss och prata med Ingrid på +46 708 88 26 27 alt. +39 334 3102 164 Eller ställ frågor i formuläret nedan. Vänligen var noga med din mail så vi kan svara dig!

Your name *

Your email *

Subject

Message


Några av våra fina recensioner från Facebook:

Underbara naturupplevelser! Underbara Ingrid och Pelle. Jag är fylld av energi efter en vecka här. God mat, skratt, fart och lugn. Helt enkelt riktigt bra! /Sofia Ström

Fantastiskt ställe och helt underbart värdpar. Underbar mat och aktiviteter mer än man kan förvänta sig. Vad kan man mer önska sig? /Anna-Stina Lewenhaupt

Beautiful location, understated luxury accommodation, charming hosts, there is no better place to stay in all Abruzzo. /Julia Oliva

Allergiker?

Vi har en hund, Rufus. Han är trevlig och välkomnande. Men skäller mycket sällan.